Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden webshop www.bouwentuin.nl
Door uw bestelling gaat u akkoord met de leverings-, garantie- en betalingsvoorwaarden van www.LEDspecialist.nl en www.BOUWenTUIN.nl en v.d. Linden Advies en Handel B.V., in de Algemene Voorwaarden verder aangeduid als LBL.
LBL behoudt zich het recht voor de Algemene Voorwaarden te wijzigen. Voor een afgesloten koop/leveringsovereenkomst gelden de voorwaarden van de op de factuur vermelde datum.

Het aanbod.
De aangeboden goederen worden duidelijk, waarheidsgetrouw en zo volledig mogelijk afgebeeld en/of beschreven, waarbij het commerciële oogmerk duidelijk moet blijven. Indien er sprake is van een beperkte geldigheidsduur van het aanbod, wordt deze beperking duidelijk vermeld. Elk aanbod bevat zodanige informatie dat voor de consument duidelijk is wat de rechten en verplichtingen zijn die aan de aanvaarding van het aanbod zijn verbonden. Dit betreft de prijs, het herroepingrecht, de wijze van betaling, de verzendkosten en overige condities.

Prijsafspraak (de prijzen zijn inclusief BTW).
LBL houdt zich aan de prijs die vermeld staat op de factuur bij het artikel op de dag van bestelling. Voor de gevolgen van foutief vermelde prijzen veroorzaakt door de server of door hackers, computervirussen e.d. zijn wij niet aansprakelijk.

Betaling.
Als u een produkt bestelt, ontvangt u per e-mail een bevestiging. Betalingen dienen vooraf per bank of per Ideal gedaan te worden. Als de betaling is ontvangen verzenden wij uw bestellingen tot 30 Kg met Postnl. Bestellingen boven de 30 Kg verzenden we met DHL/pakketdienst.
LBL streeft naar een levertijd van 1 werkdag via Postnl en maximaal tot 5 werkdagen via DHL/pakketdienst. Dit is afhankelijk van het gewicht van uw bestelling. Wanneer een betaling niet binnen 3 dagen na de plaatsing van de bestelling bij LBL binnen is, wordt de bestelling geannuleerd en vervalt de overeenkomst.

BIJ STORINGEN IN IDEAL;
Het kan voorkomen dat er een storing is bij Ideal. We adviseren dan uw bestelling te plaatsen met de optie "overboeking". U krijgt dan een scherm met alle bankgegevens van Pay.nl .
U kunt ook het bedrag handmatig overmaken op onze eigen bankrekening; IBAN NL45 RABO 0301 9278 47 t.n.v. www.bouwentuin.nl o.v.v. het bestelnummer. Zodra uw betaling is bijgeschreven wordt uw bestelling verzonden. U kunt ons ook een mail sturen zodat we uw bestelling zo snel mogelijk kunnen afleveren.

Levertijd.
Indien een product niet op voorraad is wordt dit dezelfde dag nog telefonisch aan u gemeld. Vul dus altijd uw telefoonnummer in waarop we u kunnen bereiken !! In overleg en met uw goedkeuring wordt de bestelling dan later afgeleverd (max. 5-8 werkdagen) of indien u dit wenst, geannuleerd. Het betaalde bedrag zal binnen 3 werkdagen teruggestort worden op de bankrekening waar de betaling mee is gemaakt. Indien produkten door onvoorziene omstandigheden niet meer leverbaar zijn vervalt de aankoopovereenkomst.  Spoedbestellingen of afhalen bij het magazijn kan alleen na overleg.

Verzendkosten.
-
Bij een bestelling tot  € 25,= zijn we genoodzaakt om € 9,95 verzend- en administratiekosten te rekenen.
-
Bij een bestelling tot € 100,= met een gewicht tot 30 Kg zijn de verzendkosten € 4.95.
-
Bij een bestelling boven € 100,= met een gewicht tot  30 Kg is verzending GRATIS  !!!
-
Bij een bestelling boven € 100,= met een gewicht boven 30 Kg wordt in hoge uitzondering contact met u
opgenomen over de verzendkosten. Bijvoorbeeld bij bepaalde rollen grondkabel van 500 meter, of bij PVC-pijp i.v.m. de lengte van het pakket.
NB: De genoemde bezorgkosten gelden alleen binnen Nederland, m.u.v. de waddeneilanden. Voor verzendkosten naar het buitenland gelden aparte regels (zie "bestellen vanuit het buitenland".)

Bestellen
Uw bestelling komt bij ons binnen en wordt dezelfde dag door ons klaar gemaakt en afhankelijk van uw betaalwijze verzonden. Zodra uw betaling binnen is wordt uw bestelling verzonden. Mocht er een artikel op dat moment niet voorradig zijn dan wordt dit direct aan u gemeld (en wordt pas besteld na uw toestemming) De levertijd is dan 5 tot 8 werkdagen. Indien producten niet meer leverbaar zijn vervalt de aankoopovereenkomst en wordt het bedrag direct teruggestort.
U kunt uitsluitend via internet bestellen met vermelding van de juiste naam- en adresgegevens. Als deze gegevens niet kloppen is L.B.L. niet aansprakelijk. L.B.L. kan niet op een postbusnummer bezorgen. Als om wat voor reden dan ook uw bestelling bij aflevering niet in ontvangst wordt genomen crediteren wij uw bestelling met inhouding van de verzend- en retourkosten. Elke schade die ontstaat door een verkeerd afleveradres is voor rekening van de klant.

Bestellen vanuit het buitenland.
Voor bestellingen vanuit het buitenland gelden afwijkende verzendkosten.  De bijdrage in de verzendkosten tot 30 KG zijn voor Belgie en Duitsland € 7,=. Frankrijk en Luxemburg € 12,= United Kingdom € 13,=. Bestellen vanuit andere landen is voorlopig alleen mogelijk via mail. Voor zwaardere pakketten zullen we eerst overleggen hoe hoog de kosten zijn. We adviseren daarom een mailtje te sturen over de hoogte van de bijkomende verzendkosten, de afhandeling van de betaling en het tijdstip van de verzending van de bestelling.

Bestelling opzeggen
(Dit geldt alleen voor particulieren en niet voor ondernemers). Binnen 7 werkdagen na de koopovereenkomst kunt u uw bestelling annuleren en retourneren. L.B.L stelt de volgende voorwaarden: De originele verpakking moet onbeschadigd zijn. De kosten voor de retourzending zijn voor de koper (dit is niet van toepassing als het een garantie- of verkeerde zending betreft). Ongefrankeerde retourzendingen worden niet door L.B.L. geaccepteerd en komen dus voor rekening van koper. De originele factuur moet bijgesloten en niet gewijzigd zijn (dus geen veranderingen door derden aangebracht). U dient op de factuur wel uw rekeningnummer van de bank te vermelden. Op het moment dat de retourzending bij ons is ontvangen zorgen wij dat het bedrag binnen 7 werkdagen op uw bankrekening is bijgeschreven.

Retourneren.
De retourzending dient te voldoen aan de volgende voorwaarden:  
1. Alle producten verkeren in nieuwstaat (geen sporen van montage).
2. Alle verpakkingen zijn onbeschadigd.
3. De producten dienen, in de originele verpakking, degelijk verpakt te worden in een omdoos.
4. Een kopie van de factuur bijsluiten met evt. reden van retourzending
5. Het pakket dient voldoende gefrankeerd te zijn. (onvoldoende of niet gefrankeerde retourzendingen worden niet aangenomen)
Retouradres:
v/d Linden Advies en Handel BV
h.o.: www.bouwentuin.nl
Grotewaard 26
4225 PB Noordeloos

De kosten voor de retourzending en de risico's zijn volledig voor rekening van de koper.
Als het geretourneerde product voldoet aan bovenstaande voorwaarden, zullen wij zo snel mogelijk het aankoopbedrag minus de bijdrage verzendkosten terugstorten. Dit gaat, net als uw betaling, via Pay,nl / ideal en duurt circa 3 dagen voor u dit op uw rekening bijgeschreven ziet staan. Via mail ontvangt u een creditfactuur van de retournering.

Garantie
De garantie staat altijd vermeld bij het product dat u bestelt, deze vervalt als het volgende blijkt:
- Slijtage of defecten door verkeerd onderhoud.
- Als er door derden in of aan het artikel veranderingen zijn aangebracht.
- Als de factuur onleesbaar is of wijzigingen zijn aangebracht.
- Als door opzet of ondoordachte handelingen beschadigingen zijn aangebracht.
- Bij defecten en/of beschadigingen door gebruik van een hogere wattage of oververhitting dan voorgeschreven.
- Bij defecten en/of beschadigingen door blootstelling aan extreme warmte of zonlicht vochtigheid of koude, LET goed op de aangegeven IP waarden en zone 0.1.2.3.
- Bij defecten en/of beschadigingen door zelf wijzigingen aan te brengen buiten de gebruiksaanwijzing om.
- Kosten gemaakt door derden of door uzelf voor defecte artikelen worden niet vergoed.
- Gloeilampen, halogeenlampen ledlampen e.d. vallen buiten de garantie.
- Schade door blikseminslag of ander natuurlijk onheil valt buiten de garantie.
- Gevallen van breuk, defecten en/of beschadigingen worden alleen in behandeling genomen indien dit bij bezorging is geconstateerd. U dient dit binnen 2 werkdagen bij ons te melden.

Privacy
Wij gebruiken uw gegevens uitsluitend voor uw bestelling. Klantgegevens worden alleen door L.B.L opgeslagen en niet aan derden verstrekt. Niets van deze site mag door derden zonder toestemming van L.B.L. gebruikt worden. Alle rechten zijn voorbehouden aan L.B.L. Deze voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel.

Noordeloos, d.d. 1 januari 2017.

Over Bouw en tuin.nl

Sinds 2005 dè webshop voor LED-verlichting en elektromaterialen tegen zéér scherpe prijzen.

  • Altijd uit voorraad leverbaar
  • Voor 16:00 uur besteld dezelfde dag verzonden
  • Mini-prijzen, maxi-service
  • Veilig betalen