Grondkabels | XMVK, YMVK-mb en YMVK-as mb

20-07-2017

XMVK

Gebruik XMVK installatiekabel voor bovengronds gebruik, grijze kabel.
Voor installatie in werkplaatsen, garages,  tuinhuisjes, tuinverlichting, schuren en in de woning.
Uitsluitend enkelvoudig te gebruiken. Let op: Niet meerdere kabels naast elkaar monteren. Gebruik in plaats daarvoor YMVK-kabels.

YMVK-mb

Gebruik YMVK-mb voor bovengrondse laagspanningsinstallaties.
'Mb' staat voor 'moeilijk brandbaar'. Deze kabel wordt gebruikt in bovengrondse laagspanningsinstallaties en kan worden toegepast in alle ruimtes. Deze kabel wordt veelal toegepast in installaties waaraan hoge eisen worden gesteld qua brandveiligheid. Ook geschikt voor zwaardere stroombelasting.

YMVK-as mb

Gebruik YMVK-as mb voor ondergronds bekabelen.
'As' staat voor 'aardscherm' en 'mb' betekent 'moeilijk brandbaar'. YMVK-as mb grondkabel is geschikt voor ondergronds gebruik. De YMVK-AS kabel heeft onder zijn grijze isolatielaag een ijzeren mantel, waaronder een aardlitze zit die gebruikt mag worden als aardedraad. Het aardscherm zorgt ervoor dat als de kabel bijvoorbeeld bij graafwerkzaamheden beveiligd is, mocht hij breken. Eveneens ook toepasbaar in installaties waar tijdelijk een grotere stroombelasting kan optreden.

Over Bouw en tuin.nl

Sinds 2005 dè webshop voor LED-verlichting en elektromaterialen tegen zéér scherpe prijzen.

• Altijd uit voorraad leverbaar
  • Voor 16:00 uur besteld dezelfde dag verzonden
  • Mini-prijzen, maxi-service
  • Veilig betalen